HBTQ Familjer

Barn av vår tid är ett treårigt projekt av RFSL Stockholm som finansieras av Allmänna arvsfonden. Syftet med projektet är att stärka och stödja barn och vuxna i regnbågsfamiljer och hbtq-personer som är, eller vill bli föräldrar.

Strollo & Co levererade en responsiv webbplats till projektet Barn av vår tid, en plattform som samlar korrekt och adekvat information för målgruppen, samt lever upp till högt ställda krav på tillgänglighet och funktionalitet.

Strollo & Co gjorde

Strategi
Projektledning
Interaktionsdesign
Utveckling
Grafisk form
Mätning och optimering
comma

Det var en rolig process! Det är en stor bedrift – att göra det här området roligt för den som inte kan så mycket. Tobias var tydlig, metodisk och pedagogisk när han förklarade hur arbetet med framtagningen skall fungera.

Bitvis var det väldigt mycket att tänka på men vi kunde ha en rak, tydlig och samtidigt hjärtlig dialog hela vägen. Det är vi särskilt tacksamma för. Tobias förmedlade lust och vilja, och nu tycker vi att det är smidigt att uppdatera hemsidan. Vi är väldigt nöjda med resultatet!

Veronica Berg Hulthén och Lina-lea Zimmerman, Projektledare RFSL Stockholm
HBTQ Familjer - webbplats, workshop bild

Struktur av information

Tidigt i processen med webbplatsen bröt vi ner allt innehåll i minsta beståndsdelar – för utifrån dessa skapa en tydlig struktur. När vi visste hur information skulle distribueras, så började vi med användargränssnittet – för att se hur användarna på bästa sätt skulle hitta just rätt information för dem.

HBTQ Familjer webbplats, ux-koncept

Formspråk

När strukturen av informationen väl var på plats, och vi tagit fram klickbara prototyper så dök vi på formspråket. Vi tittade närmare på hur färgerna i den grafiska profilen skulle användas i menyer, typografi och generellt på webbplatsen.

HBTQ familjer, webben i mobilen
HBTQ Familjer - webbplats desktop
HBTQ Familjer - webbplats i ipad