ABF är Sveriges äldsta och största studieförbund. Varje år deltar 750 000 personer i ABF:s cirkel- och kursverksamhet, nära 700 000 besöker föreläsningarna och över två miljoner tar del av musik- och teaterverksamheten. ABF finns i alla landets kommuner och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. ABF Stockholm har sin huvudverksamhet på veavägen 41.

Strollo & Co har ett långtgående samarbete med ABF Stockholm kring deras digitala kommunikation. Vi har byggt ett flertal webbplatser – bland annat abfstockholm.se där användaren enkelt kan hitta i det breda utbudet av föreläsningar och andra aktiviteter.

Vi har även i samarbete med designern Hey Jay, byggt ett intranät med gemensamt nyhetsflöde och fildelning – för att förenkla deras interna kommunikation. Samt även ett mycket uppskattat nyhetsbrev som går ut till tusentals användare.

comma

Vi är väldigt nöjda med vår nya webb! Att jobba med Tobias har varit smidigt och lärorikt. Han navigerar mellan många viljor och och hjälper oss att våra deltagare främst. Strategiskt, pedagogiskt och designmässigt ar han hjälpt

oss formulera våra behov och bidragit medlösningar. Det märks att Tobias jobbat med många olika typer av organisationer med olika behov och användare. Lyhörd för våra behov och bra på att leda oss i rätt riktning.

Clara Bergström, Kommunikator ABF Stockholm

Strollo & Co gjorde

Strategi
Projektledning
Informationsarkitektur
Interaktionsdesign
Grafisk form
Html/css
Utveckling
Mätning och optimering
http://www.abfstockholm.se/
ABF Stockholm - innehållsarkitektur

Webbplats - informationsarkitektur

Det första vi gjorde i arbetet med den nya webbplatsen var att samla hela ledningsgruppen för tillsammans bryta ner alla delar av webbplatsen i minsta beståndsdelar, och sen sortera upp dem tillsammans. 

ABF Stockholm sitemap1

Webbplats - wireframe

ABF Stockholm är vissa dagar värd för över 20 evenemang – så en viktig funktion var att på ett tydligt sätt lyfta fram dessa, och göra det enkelt för användaren att filtrera bland dessa. Så när informationsarkitekturen för nya abfstockholm.se börjat falla på plats började vi titta närmare på hur evenemangen och filtreringen skulle fungera.